Delftse Amateur Jazz Jam

 petra

Petra Eckhart

instrument: De contrabas is mijn grote liefde: het is een mooi instrument, ik heb het gevoel samen met mijn instrument muziek te maken: hij leeft!
In principe zing ik ook, maar dat is tegenwoordig een onder geschoven kindje.

bands e.d. : Samen met Wim (piano) heb ik het afgelopen jaar in verschillende trio en kwartet bezettingen opgetreden en vooral erg leuke muziek gespeeld: favoriet nummer van afgelopen jaar: Time Remembered (Evans).
De laatste tijd speel ik al vaker met Tinus en Ernst en afgelopen week heb ik mijn debuut gemaakt bij de MelodyMakers, waar ik oa met Jos samenspeel en muziek maken voor bejaarden: dus liedjes uit de oude doos. Dolle pret! Binnenkort op de sessie: "Telkens weer "in jazz uitvoering!
En misschien wordt binnenkort mijn oude band Azijn weer nieuw leven ingeblazen... als al die bands gaan revivallen, dan kunen wij dat ook.
Ben overigens altijd - nou ja, laten we nu niet overdrijven - in voor leuke projecten.

waarom muziek?
Jezus, moet ik op deze site nou gaan uitleggen dat muziek een van de dingen is die ik gewoon nodig heb om compleet te zijn?

waarom jazz?
Jazz geeft je zo veel vrijheid om allerlei facetten van muziek maken te kunnen gebruiken, ondergaan, om je te kunnen uiten... het totaal van regels, vrijheden en interactie... je kunt er samen wat van maken, iedere dag weer op nieuw en ieder dag anders.
Hou niet van de oudere jazz, wel misschien om te zingen maar niet om te spelen. Hou van Mingus, Monk, Evans, Keith Jarret, Wayne Shorter maar ook van Esjborn Svenson. Qua basspel mag ik graag de harmonie lekker uitspelen en ook tegen melodieën maken... hetgeen in een trio bezetting natuurlijk wat eerder kan dan in een grote bezetting.

waarom de sessie?
De manier om met veel verschillende muzikanten kennis te maken, te spelen en te o.h-en.

momenteel mee bezig
nieuw materiaal in te studeren voor trio: wat Bill Evans stukken en bijv Nigerian Marketplace, een feature voor bas.